Şeb-i Arus Konya Turu (9-11 Aralık 2022)

9-11 Aralık Şeb-i Arus Konya Turu

‘’Gel, Gel, Ne Olursan Ol, Gel’’

Çağrısı Bizi Dervişler Diyarı Konya'ya Davet Ediyor... Aktif Felsefe olarak filozoflardan ilham alıyoruz ve onları tanımak için geziler düzenliyoruz. Birbirimizden çok şeyler öğreneceğimiz bu geziye hepinizi bekliyoruz. (Escan Tur iş birliği ile)

Yüzlerce yıldır hoşgörü ve barışın sembolü olan Mevlana’nın öldüğü gece Mevlevilikte Şeb-i Arus olarak kabul edilir. Şeb-i Arus kelimesi “Düğün Gecesi” demektir. Mevlâna ölüm gününü “Hakk’a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır, “Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan” der. Ölüm Mevlâna için kişinin aslına dönüşü, kaynağının ilahi bir cevher olması nedeniyle “Allah’a dönüş” olarak yorumlar.

Anadolu Selçuklu Devleti’nin Başkenti ve tarihin en büyük Aşk şehri Konya’ya sabah saatlerinde ulaşıyoruz. Konya şehir merkezine yakın bir yer olan Meram Bağlarında Tavus Baba Türbesi ile turumuza başlıyoruz.

Tavus Baba Türbesi 

Meram Bağları

Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) olarak da bilinen Mevlâna Müzesi 

Şems-i Tebrizi Türbesi

Konya Karatay Medresesi

Alâeddin Camii

İnce Minareli Medrese

Mevlâna Kültür Merkezi-Şeb-i Arus töreni

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

Sille- Hacı Ağa Hamamı ve Müzesi, Osmanlı köprüleri, binlerce yıl öncesine ait kaya mezarları ve 1500 yıl önce yapılmış olan Aya-Elena Kilisesi turumuzda ziyaret edeceğimiz yerler.

Kültürel Güzellikleri ile tarih kokan, mimarisi, kültürü ve görsel güzellikleriyle akıllara kazınacak bu gezimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için 0 535 333 09 05